Приготування морквяного пирога.
Дуже люблю запашну вологу, соковиту випічку. І цей пиріг саме такий. А особливо гарно він смакує зі сметанковим кремом. Пиріг я випікала у формі з високими бортиками діаметром 22 см.
Ядра грецьких горіхів трошки обсмажити на сухій сковорідці, час від часу помішуючи.
Обсмажені горіхи подрібнити ножем або блендером-подрібнювачем.
Моркву очистити від шкірки і натерти на терці з малими отворами (без зубчиків).
За допомогою терки з апельсина зняти цедру.
У велику миску просіяти борошно з розпушувачем, содою і спеціями (кориця, імбир чи мускатний горіх), додати сіль.
Яйця збити з цуком і ванільним цукром у світлу пишну масу.
До збитих яєць додати олію та перемішати міксером на малій швидкості.
Слідом частинами додати просіяне борошно зі спеціями і ретельно перемішати ложкою або міксером на невеликій швидкості.
Потім додати моркву, апельсинову цедру…
…і подрібнені горіхи. Все ретельно перемішати. На даному етапі я ще додала апельсиновий сік. В результаті маємо отримати в’язке і не дуже густе тісто.
Форму змастити олією, викласти тісто і помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку на 40-45 хв. Готовність пирога можна перевірити сірником. Спечений пиріг вийняти з форми і покласти на решітку догори низом, щоб він вистудився.
Сметану міксером збити з цукровою пудрою. Якщо сметана під час збивання стане рідкою, – додайте до неї 1 / 2 ч. л. лимонного соку і ще раз збийте.
Корж розрізати на дві частини і змастити сметанковим кремом. Зверху прикрасити горішками чи цукатами та подавати до столу.
Морквяний пиріг готовий.