Короп запечений з овочами

Короп запечений з овочами. Фото.
Інгредієнти:
  • короп (в мене 2 шт. по 650 г)
  • морква середня - 1 шт.
  • цибуля середня - 1 шт.
  • часник - 2-3 зубці
  • перець солодкий - 1 шт.
  • помідори середні - 2 шт.
  • лимонний сік - 2-3 ст. л.
  • олія для смаження
  • сіль, перець
  • зелень петрушки - пів пучка
Короп запечений з овочами. Інгредієнти.
Приготування:
Короп солений і перчений.
Рибу очистити від луски, випотрошити, відрізати хвости і плавці кулінарними ножицями, вийняти зябра і добре промити, просушити салфетками. Потім посолити і поперчити з двох сторін (в середині не треба бо начинка буде солена і перчена) і залишити хай просолюється.
Цибуля нарізана соломкою.
Тим часом розрізати цибулю на чотири частини і нарізати соломкою.
Морква натерта на крупній терці.
Моркву почистити і потерти на крупній терці.
Дрібно нарізані перець і помідори.
Болгарський перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати дрібними кубиками. Помідори очистити, нарізати дрібними кубиками.
Цибуля смажиться на сковорідці.
В сковорідку влити олії, розжарити і злегка підрум'янити цибулю.
Цибуля і морква обсмажуються.
Потім додати моркву, обсмажити.
Цибуля, морква, болгарський перець і помідори обсмажуються.
Тоді додати перець і помідори, перемішати і смажити ще 7 хв помішуючи.
Подрібнена петрушка.
Поки овочі смажаться, подрібнити петрушку.
Подрібнена петрушка і витиснений через часникодавку часник.
Витиснути часник.
Додаємо обсмажені овочі до петрушки з часником.
Додати 2-3 ст. л. лимонного соку.
Додаємо обсмажені моркву з цибулею в каструлю.
До петрушки додати обсмажені овочі, посолити, поперчити і добре перемішати.
Фаршируємо рибу і викладаємо у форму для запікання.
Рибу нафарширувати сумішшю овочей і скріпити зубочистками, чи зашити ниткою, викласти у форму для запікання і влити на дно трохи води щоб риба не пригоріла. Поставити форму з рибою у розігріту до 180 °С духовку і запікати 40-45 хв. (тривалість запікання залежить від розміру риби, якщо риба невелика, то часу на запікання, відповідно потрібно менше і навпаки).
Короп запечений з овочами готовий.
Короп запечений з овочами готовий.
При подачі страву прикрасити дольками лимону і зеленню петрушки. Добре смакує з рисом, картопляним пюре.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 40985
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-09-26
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (6):Богдан | 2012-09-25
Мені подобається, простий і смачний.
Таня | 2012-11-24
Сьогодні приготую, побачу, що з того вийде, але такий простий рецепт мені імпонує)
Люба | 2012-11-24
Таня, сподіваюсь, рибка вам прийдеться до смаку )))
Олеся | 2013-04-06
Дуже смачно! Дякую за рецепт!
Юлія | 2014-10-09
Дуже смачно виходить. Дякую.
Мар’яна | 2016-09-17
Супер, дуже смачно))) Всім сподобався)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору