Як приготувати яйце-пашот

Як приготувати яйце-пашот.
Нам знадобиться:
  • свіже куряче яйце
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 ст. л.

Приготування яйця-пашот.

Такий спосіб приготування яєць прийшов до нас з французької кухні. По суті, яйця-пашот – це відварені яйця з ніжним білком і рідким, кремоподібним жовтком, от лише варяться вони без шкаралупи. Такі яйця можна використовувати у приготуванні різних салатів, особливо зі свіжих чи злегка відварених овочів, можна подавати їх з пастою і різноманітними соусами або просто викласти на тост з листком зеленого салату і скибкою свіжого помідора. Також яйця-пашот є невід’ємним компонентом такого популярного у Європі сніданку, як Яйця Бенедикт. А приготувати їх зовсім нескладно, як це може видатись спочатку. Головне, дотримуватись певних правил, про які я зараз і розповім :)

Сире яйце в горнятку.
Спершу хочу зазначити, що для приготування яєць-пашот слід використовувати свіжі яйця, – тоді білок не розійдеться, а гарно охопить жовток мішечком. І ще одне, яйце краще розбити в горнятко або іншу невелику посудину, – так буде зручніше опускати його у воду.
Додаємо оцет.
У невеликій каструлі закип’ятити 1 л. води і зменшити вогонь до мінімального, щоб не було бурхливого кипіння. Додати оцет.
Закручуємо вир.
Ложкою розкрутити воду в каструлі, щоб утворився вир,…
Опускаємо яйце у вир.
…і одразу опустити туди яйце, при цьому горнятко з яйцем слід тримати якнайближче до води.
Яйце-пашот вариться.
Варити яйце 3-3,5 хв. За цей час білок має повністю схопитися, а жовток залишитися рідким.
Викладаємо яйце-пашот на рушничок.
Яйце з води вийняти шумівкою і покласти (разом з шумівкою) на чистий кухонний рушничок чи паперову серветку, щоб стекла вода. Якщо Вам потрібно було зварити більше яєць і деякі з них вже охололи, то перед подачею занурте їх на кілька секунд в гарячу воду, щоб підігріти, бо яйця-пашот, зазвичай, подаються теплими.
Яйце-пашот готове.
Яйце-пашот готове.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 46089
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2016-04-22
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (12):Дмитро | 2016-12-29
В мене вийшло! В мене вийшло!
Люба | 2016-12-30
:) :) :)
Діма | 2017-02-25
Дякую, чудовий пецепт.
Настя | 2017-03-31
В мене теж вийшло!
дякую за рецепт | 2017-05-21
дуже смачно.
Ігор | 2017-12-16
Вийшло!!! Дуже смачно.
Анастасія | 2019-05-23
Вауу у мене вийшло!!
Анжела | 2019-06-19
Дякую за рецепт.Вийшло дуже смачно.
Люба | 2019-06-20
На здоров’я :)
Рома | 2019-11-08
А для чого оцет?
Люба | 2019-11-08
Рома, при додаванні оцту у воду білок швидше зхоплюється, і яйце-пашот виходить акуратнішим.
Рома | 2019-11-18
Дякую!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору