Приготування салату Панцанелла.
Панцанелла – традиційний італійський салат. Готують його найчастіше влітку з сезонних овочів і білого підсушеного хліба. Пропоную найпопулярніший варіант цього салату. Але, за бажанням, ви можете урізноманітнити його додатковими інгредієнтами. Це можуть бути оливки, болгарський перець, каперси чи навіть анчоуси.
Цибулю почистити і порізати кільцями.
Порізану цибулю викласти у миску, полити оцтом (1,5 ст. л.), додати сіль (1 ч. л.), перемішати і залишити на 5-10 хв.
Помідори, за бажанням, очистити від шкірки і нарізати довільними шматками.
Огірки почистити і нарізати кружальцями.
В миску з цибулею викласти нарізані помідори, огірки. Туди ж порвати руками листочки базиліка і все перемішати.
Підсохлий хліб занурити у воду, щоб він розм’як, одразу добре відтиснути і покришити у велику миску.
До хліба додати овочі разом із соком, поперчити, заправити олією і перемішати.
При потребі додати ще трохи оцту і солі. Італійський салат Панцанелла готовий.