Приготування рулетиків з лососем та сирним кремом.
Дорогі друзі, щиро вітаю вас з Новим роком, що помаленьку, але впевнено наближається, бажаю міцного здоров’я, справжнього щастя та добра! І заодно ділюся рецептом смачної святкової закуски з копченим лососем і сирним кремом. Страва ця легка та швидка в приготуванні. Але, за бажанням, її можна ще більше спростити, якщо замість млинців використати лаваш, а сирний крем замінити готовим вершковим сиром, додавши до нього лише зелень кропу.
Готуємо млинці. Яйця збити у велику миску, додати сіль, цукор і перемішати вінчиком до однорідного стану.
До яєць влити 200 мл молока, перемішати.
Слідом всипати борошно. Перемішати вінчиком до однорідної маси, щоб не було грудочок. В кінці влити молоко, що залишилось (100 мл), ще раз перемішати і залишити тісто при кімнатній температурі на 15-20 хв.
Сковорідку добре розігріти і на невеликій кількості вершкового масла посмажити млинці. У мене вийшло 8 млинців діаметром 17-18 см. Один млинець виявився зайвим:)
Поки млинчики вистигають, готуємо сирний крем. Розм’якле вершкове масло, пастоподібний кисломолочний сир і сметану перемішати блендером до однорідності.
До сирної маси додати дрібно порізану зелень кропу, лимонний сік і, за бажанням, трошки солі, перемішати. Сирний крем готовий.
Кожен млинець змастити сирним кремом. Викласти смужки тоненько порізаної риби, як на фото,…
…і загорнути рулетиком.
Кожен рулетик загорнути в харчову плівку, зверху злегка приплюснути (завдяки цьому готові рулетики будуть мати гарну овальну форму) і покласти в холодильник на 1-2 год., щоб сирний крем трохи затвердів.
Після цього кожен рулет порізати навскіс на шматочки шириною 2-3 см. За бажанням, рулетики прикрасити зеленню кропу і подавати до столу. Рулетики з лососем та сирним кремом готові.