Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином

Курка запечена в апельсиновому соусі з  розмарином.
Інгредієнти:
  • курячі стегна - 6 шт. (1 кг)
  • апельсини великого розміру з кислинкою - 2 шт.
  • розмарин - 3-4 гілочки
  • соєвий соус - 2 ст. л.
  • часник - 3 зубчики
  • цукор - 1 ст. л. (без гірки)
  • сіль - 1 ч. л. або за смаком
  • чорний мелений перець - за смаком
Курка запечена в апельсиновому соусі з  розмарином. Інгредієнти.

Приготування запеченої з апельсинами і розмарином курки.

Готуємо заправку.
Готуємо апельсиновий соус. З одного апельсина і половини іншого вичавити сік (приблизно 150 мл). Додати до нього соєвий соус, вичавлений через часникодавку часник, цукор, сіль і чорний мелений перець. Все перемішати до розчинення цукру.
Курячі бедерця в маринаді.
Курячі стегна помити і разом з гілочками розмарину викласти у форму для запікання, залити соусом і помістити в холодильник на 1 год.
Додаємо апельсини.
Половину апельсина, що залишився, порізати невеликими шматками, викласти до курячих стегон. Форму накрити фольгою або кришкою і помістити у розігріту до 200 °С духовку.
Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Через 30 хв. кришку зняти і запікати ще 20-25 хв. до рум’яної скоринки, періодично поливаючи курку соусом, в якому готуються стегна. Курка запечена в апельсиновому соусі з розмарином готова.
Подавала я курку з відвареним рисом, поливши його соусом, в якому запікались стегна, і свіжим овочевим салатом.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 41218
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2017-05-16
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (12):Іван | 2017-05-18
Це дуже смачно. тепер буду часто готувати цю страву.
Інна | 2017-05-22
Дуже смачно. Дякуємо за рецепт.
Люба | 2017-05-23
Інно, на здоров’ячко :)
Ірина | 2017-07-14
Дуже смачно...
Ірина | 2018-01-21
Дуже дякую за рецепти і за гарний сайт, за вашу працю і талант! Завдяки вам я навчилася готувати! Дякую дуже!
Люба | 2018-01-22
Ірино, мені дуже радісно читати такі відгуки. Щиро Вам дякую :)
Олена | 2018-01-28
Скажіть, а сушений розмарин можна застосувати замість свіжого?
Люба | 2018-01-29
Олено, краще використовувати свіжий розмарин, але якщо такого немає, то і сушений підійде :)
Наталя Федорчук | 2018-05-22
Люба, а замість курки кролик можна використати?
Люба | 2018-05-23
Наталя Федорчук, кролика я б радила вам приготувати ось за цим рецептом: Кролик тушкований в гірчично-вершковому соусі.
Мар’яна | 2019-09-14
Справді дуже смачно. Дякую за рецепт!
Люба | 2019-09-15
Мар’яно, на здоров’я :)
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору