Приготування пирога з малиною та білим шоколадом.
Сьогодні пропоную приготувати смачний, ніжний і дуже запашний літній пиріг з малиною та білим шоколадом. Така випічка також гарно смакуватиме з вишнею, полуницею, ожиною та іншими ягодами з кислинкою.
Випікала я пиріг у формі діаметром 23 см.
Готуємо тісто. В миску просіяти борошно, додати цукор, ванільний цукор і порізане невеликими шматками холодне масло. Все перетерти до дрібних крихт.
Додати яйце і швидко замісити тісто, щоб масло не встигло розтопитись. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на півгодини.
Потім тісто розкачати на присипаній борошном стільниці і викласти у форму, сформувавши високі бортики.
Тісто застелити папером для випічки і зверху насипати квасолю, горох і т.п., щоб не сповзали бортики і тісто під час випікання не здувалося. Форму помістити у заздалегідь розігріту до 190 °С духовку на 15 хв.
Після цього папір з вантажем забрати і випікати тісто ще 5-7 хв. при t 190 °С
Готуємо заливку. Вершки довести до кипіння, але не кип’ятити. Гарячими вершками залити білий шоколад і ретельно перемішати ложкою до однорідності. Плитковий шоколад слід заздалегідь поламати на невеликі шматки.
У теплу (близько 36°С) вершково-шоколадну суміш додати жовтки і ретельно перемішати вінчиком до однорідності. Заливка готова.
На тісто викласти малину…
… і залити отриманою сумішшю. Температуру духовки зменшити до 160 °С і випікати пиріг приблизно 45 хв. або до готовності. Начинка пирога має добре схопитись.
Пиріг вистудити, прикрасити малиною і м’ятою, присипати цукровою пудрою та подавати до столу. Літній пиріг з малиною та білим шоколадом готовий.