Яблучний пиріг з журавлиною

Яблучний пиріг з журавлиною.
Інгредієнти для тіста:
  • пшеничне борошно - 300 г
  • молоко - 100 мл
  • пресовані дріжджі - 20 г
  • цукор - 20 г
  • вершкове масло - 30 г
  • куряче яйце - 1 шт.
  • цедра з половини лимона
  • дрібка солі
Інгредієнти для крему:
  • сметана (в мене домашня) - 400 г
  • яєчний жовток - 2 шт.
  • цукор - 70 г
  • картопляний крохмаль - 40 г
  • цедра з половини лимона
А також:
  • яблука з кислинкою - 1 кг
  • журавлина - 200 г
  • мигдаль мелений (за бажанням) - 50 г
  • цукрова пудра - за смаком
Яблучний пиріг з журавлиною. Інгредієнти.

Приготування яблучного пирога з журавлиною.

Дріжджі з цукром.
Готуємо тісто. В миску покришити дріжджі і засипати їх цукром. Залишити на 5 хв., щоб дріжджі розійшлися.
Додаємо молоко і борошно.
Додати тепле молоко (приблизно 37 °С) і 100 г просіяного борошна. Все перемішати. Миску з опарою накрити рушничком і залишити в теплому місці приблизно на 15 хв., щоб опара підійшла.
Додаємо яєчну суміш.
В окремій посудині збити яйце до однорідного стану (яйце має бути кімнатної температури). Додати дрібку солі, розтоплене тепле (негаряче) вершкове масло і цедру з половини лимона. Отриману суміш додати до опари, перемішати.
Додаємо борошно.
Потім поступово, в кілька заходів додати просіяне борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім рукою замісити ніжне еластичне тісто, яке не липне до рук і відстає від миски.
Тісто готове.
Тісто змастити олією. Миску з тістом накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 1 год. Тісто має збільшитися в 2 рази.
Готуємо крем.
Поки тісто підходить, готуємо крем. В невелику каструльку вилити сметану, додати жовтки, картопляний крохмаль, лимонну цедру і цукор. Перемішати.
Доводимо крем до закустіння.
Каструлю з кремом поставити на малий вогонь і нагрівати, постійно помішуючи вінчиком, до загустіння. Як тільки на поверхні крему будуть залишатися стійкі сліди від вінчика, каструлю одразу відставити з вогню. Потім каструлю з кремом поставити в ємність з холодною водою і повністю вистудити.
Тісто виросло.
Тісто, що підійшло, обімнути,…
Тісто на деко.
…розкачати прямокутником і викласти в форму (27х30 см), яку попередньо слід присипати борошном або застелити пергаментним папером.
Викладаємо яблука і журавлину на тісто.
На тісто рівномірно викласти крем. Яблука очистити від шкірки, вирізати серцевинки, нарізати кружальцями товщиною 5 -10мм і викласти поверх крему (як на фото). В середину кожного кружальця викласти журавлину. Посипати пиріг меленим мигдалем. Форму з пирогом помістити у заздалегідь розігріту до 190 - 200°С духовку на 25 -30 хв.
Яблучний пиріг з журавлиною готовий.
Потім форму вийняти з духовки, посипати пиріг цукровою пудрою і ще на 5- 7 хв. повернути в духовку до появи карамелізованої скоринки. Пиріг трохи вистудити і подавати до столу. Яблучний пиріг з журавлиною готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11022
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2018-11-02
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (2):Емілія | 2019-01-16
Доброго дня, а якщо використовувати сухі дріжжі – то скільки грам?
Люба | 2019-01-16
Еміліє, приблизно 7 грам.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору