Приготування закуски Гуакамоле.
Мексиканський соус або закуска, основу якої складають авокадо, сік лайма і сіль. Дуже важливо, щоб авокадо було стиглим, м’яким. Тільки в такому випадку страва буде смачною і «правильної» консистенції. Якщо все ж таки придбали авокадо нестигле, то загорніть його в папір і залишіть на кілька днів при кімнатній температурі, щоб воно дозріло. За бажанням, смак гуакамоле можна урізноманітнити додатковими інгредієнтами. Це можуть бути помідори, гострий і/чи солодкий перець, цибуля, зелень і інше. Подають гуакамоле, зазвичай, з кукурудзяними чіпсами, соленими крекерами, грінками, чи використовують у приготуванні інших страв.
Перець чілі очистити від насіння і дрібно посікти ножем. Цибулю почистити і порізати маленькими кубиками. Зелень петрушки посікти ножем.
Помідор опустити на кілька секунд в киплячу воду, облити холодною водою, зняти шкірку, очистити від насіневої камери і нарізати маленькими кубиками.
Авокадо поздовжньо розрізати навпіл, вийняти кісточку, очистити від шкірки, нарізати шматками. Трохи полити соком лайма, щоб мякоть авокадо не потемніла, і розім’яти виделкою або подрібнити в блендері.
До авокадо додати підготовлені інгредієнти: помідор, перець чілі, петрушку, цибулю, все перемішати. Посолити, поперчити, додати сік лайма за смаком.
Закуска Гуакамоле готова.