Приготування.
Сімейний рецепт французького кухаря Жака Пепена. Таку закуску часто готувала його мама Жаннет. Її іменем він згодом і назвав цю страву. Закуска дуже проста в приготуванні, без екзотичних інгредієнтів, але дуже смачна і, я б навіть сказала, особлива – смажені фаршировані яйця під яєчно-гірчичним соусом – це щось нове, ну принаймні для мене :).
Варені накруто яйця очистити від шкаралупи, розрізати навпіл, вийняти жовтки. До жовтків додати молоко і розім’яти їх виделкою.
До розім’ятих жовтків додати дрібно порізану петрушку, вичавлений часник, сіль, чорний мелений перець. Все перемішати.
Отриманою сумішшю щільно наповнити білки без вершка.
Готуємо соус. До яєчної начинки, що залишилася (приблизно 2 ст.л.), додати винний оцет, воду, діжонську гірчицю, сіль, перець. Все ретельно перемішати.
До отриманої суміші, збиваючи вінчиком, поступово додати олію. Для більшої однорідності соусу можна скористатися блендером, як це зробила я.
На сковорідці розігріти оливкову олію, викласти фаршировані яйця зрізом донизу і на невеликому вогні смажити їх приблизно 2 хв. до рум’яності.
Дно тарілки, в якій буде подаватися страва, полити частиною соусу, викласти яйця зрізом догори і полити їх соусом, що залишився. Зверху притрусити дрібно порізаною петрушкою. Яйця Жаннет готові.