Борошно і нарізане невеликими шматками охолоджене вершкове масло руками перетерти до стану дрібних крихт. Жовтки відділити від білків. Білки помістити в холодильник. Жовтки, цукор і сметану додати до борошна і швидко замісити тісто.
Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 1 год.
Форму, в якій буде випікатися тісто, застелити папером для випічки. На присипаній борошном стільниці розкачати тісто під розмір форми. Викласти тісто у форму і рівномірно наколоти його виделкою.
Форму з тістом помістити у заздалегідь розігріту до 180 °С духовку і випікати 25-30 хв. Після випікання тіста духовку не вимикати.
Поки тісто печеться, приготуємо начинку. Стебла ревеню помити і нарізати невеликими шматками (як на фото). Ревінь помістити в каструлю, додати воду (100 мл). Довести до кипіння і на малому вогні варити приблизно 10 хв., щоб вода випарувалася і ревінь зм’як.
До ревеню додати цедру лимона, цукор, ванільний цукор. Цедру з лимона зняти за допомогою терки з малими отворами (без зубчиків). Помішуючи, на малому вогні варити ревінь ще 7-10 хв., поки ревінь добре не зм’якне.
Потім додати картопляний крохмаль, ретельно перемішати і відставити з вогню.
На спечене тісто рівномірно викласти начинку з ревеню.
Охолоджені білки збити міксером в пишну масу. Потім, частинами додаючи цукрову пудру, збити білки до стійких піків.
Збиті білки рівномірно викласти на начинку з ревеню, зверху посипати заздалегідь подрібненими горіхами. Форму з пляцком одразу помістити у розігріту до 180 °С духовку і випікати ще 25 хв.
Спечений пляцок трошки вистудити і вийняти з форми. Розрізати випічку слід після того, як вона повністю вистудиться. Пляцок з ревенем (румбамбаром) готовий.