Горох добре промити. Залити 1 л. води, накрити кришкою і варити на малому вогні до готовності. Щоб горох скорше зварився, можна попередньо замочити його наніч.
Почищену картоплю нарізати кубиками.
Додати картоплю до звареного гороху. Закип'ятити, посолити і варити 15 хв.
Тим часом нарізати дрібними кубиками сало.
Також дрібними кубиками нарізати цибулю.
Сало розтопити на сковорідці.
Додати цибулю і смажити до золотистого кольору.
Шумівкою перекласти шкварки з цибулею в каструлю і варити ще 5-7 хв. На жирі, що залишився будемо обсмажувати інші інгредієнти супу.
Вміст каструлі розтовкти м'ялкою до пюреподібного стану (можна використати блендер). Після цього долити 1,5 л. окропу.
Моркву нарізати тонкою соломкою, чи потерти на грубій терці.
Грудинку нарізати соломкою.
На жирі, що залишився, швидко обсмажити карі, духмяний, і чорний мелений перець.
Потім додати моркву.
Слідом за морквою додати грудинку, смажити 8-10 хв. помішуючи.
Обсмажені моркву з грудинкою шумівкою перекласти в каструлю. Поварити ще 5 хв.
Тим часом подрібнити зелень, додати в каструлю, накрити кришкою і відставити з вогню. Хай наш гороховий суп настоїться.
Хліб нарізати кубиками розміром 1х1 см і обсмажити на жирі, що залишився. Якщо під рукою немає черствого хліба, попередньо нарізаний кубиками свіжий хліб можна підсушити в духовці.