Друзі, підписуйтесь на наш Youtube канал, тисніть на дзвіночок, щоб отримувати сповіщення про нові відеорецепти! Будемо дуже раді вам :) Дякуємо :)
Інгредієнти:
шампіньйони - 600 г
фіолетова цибуля - 80 г
гострий перець - півстручка
корінь імбиру - 10 г
часник - 3-4 зубчики
зелень петрушки
соняшникова рафінована або оливкова олія - для запікання грибів
Для маринаду:
цукор - 1 ст.л.
лимонний сік - 30 мл
соєвий соус - 3 ст.л.
олія оливкова або соняшникова рафінована - 2 ст.л.
сіль - за смаком
Приготування маринованих шампіньйонів (печериць).
Шампіньйони викласти у форму для запікання. Полити їх олією та гарно перемішати. Запікати 15 хв. в розігрітій до 230 °С духовці, щоб гриби пустили сік.
Готуємо маринад. До цукру додати лимонний сік, соєвий соус і оливкову олію. Посолити за смаком. Маринад має бути добре солений. Перемішати до розчинення цукру та солі.
Часник та імбир подрібнити ножем. Гострий перець очистити від насіння і також дрібно нарізати. Фіолетову цибулю нарізати чвертькільцями. Все викласти у миску.
Додати гарячі гриби (без соку, що виділився при запіканні).
Влити маринад. Перемішати.
Гриби остудити і додати нарізану зелень петрушки, перемішати.
При потребі додати сіль і/чи лимонний сік.
Гриби помістити в холодильник на 1-2 год. або на ніч. Шампіньйони в пікантному маринаді готові.