Готуємо скумбрію запечену в духовці з помідорами та цибулею.
Мабуть, найпростіший рецепт приготування смачної скумбрії в духовці. Овочі в даному рецепті додають рибі особливого смаку і аромату. Риба запечена в духовці разом з помідорами і цибулею виходить ніжною і соковитою.
Скумбрію очистити від нутрощів, темних плівок та плавців. Нарізати шматками товщиною 1,5-2 см. Посолити з обох боків, поперчити.
Ріпчасту цибулю нарізати кружальцями товщиною 5 мм. Посолити.
Невеликі помідори нарізати кружальцями товщиною 5-10 мм. Посолити.
Форму змастити соняшниковою рафінованою олією. У форму викласти шматки риби.
Між шматками риби почергово викласти кільця помідорів та цибулі. Полити соком з половини лимону. Змастити соняшниковою рафінованою олією.
Посипати кунжутом (за бажанням). Запікати 40-45 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
Скумбрія запечена в духовці з помідорами та цибулею готова.