Яблучний пиріг зі збитими білками
Інгредієнти:
- яблука - 1 кг
- борошно - 500 г
- цукор - 170 г для тіста і 5 ст. л. для яблук
- маргарин - 250 г
- гашена оцтом сода - 1 ч. л.
- яйця - 4 шт.
- сметана - 4 ст. л.
- порошок кориці - 1 ч. л., або ваніль (за смаком)
Приготування яблучного пирога зі збитими білками:
При приготуванні яблучного пирога за цим рецептом бажано використовувати яблука з кислинкою.
Для випікання цього пирога я використовувала форму розміром 26х37 см.
Маргарин розтерти з цукром (170 г).
Відділити жовтки від білків. Жовтки додати до маргарину з цукром і добре перетерти, а білки в окремій посудині відставити (пізніше будемо їх збивати).
Додати 4 ст. л. сметани і перетерти.
Після цього додати 1 ч. л. гашеної оцтом соди, перемішати.
Додати борошно і замісити тісто. 1/5 частину тіста покласти в морозильну камеру на 30 хв. (цим тістом будемо притирати наш яблучний пиріг).
З яблук зняти шкірку, очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
У каструлю додати 5 ст. л. цукру, 4 ст. л. води, поставити на газ і, помішуючи, розчинити цукор.
Тоді висипати яблука і проварити на середньому вогні, періодично помішуючи протягом 15-20 хв. (вода і яблучний сік повинні трохи випаруватись). Коли яблука достатньо проваряться трохи остудіть їх.
Деко застелити папером для випічки і рівномірно викласти тісто.
На тісто рівномірним шаром викласти яблука, посипати корицею.
Білки збити міксером, чи вінчиком.
Викласти збиті білки на яблука.
Вийняти тісто з морозильної камери і натерти його на білок на крупній терці. Покласти деко в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 40 хв. до готовності.
Деко вийняти з духовки і остудити пиріг. Яблучний пиріг зі збитими білками готовий, можна нарізати і пригощати рідних та близьких :)
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 465651
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-09
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (109):Пиріг чудовий! Ніжний! Смачненький!
А який розмір дека? Хоча б приблизно. Дякую.
Ой, забула вказати :) Тетяна, розмір дека – 26х37 см.
А можна без сметани????
Стаська..)), пробуйте, експерементуйте. Особисто я при випіканні цього пирога завжди додаю сметану.
Шикарно. Дякую, дуже смачно.
Дякую за гарний рецепт :) Вийшов дуже смачний!!!!!
Смачно!
дякую за рецепт...
А опишіть ще, будь-ласка, рецепт пирога з консервованими вишнями. ДУЖЕ ДЯКУЮ НАПЕРЕД!!!
Дуже смачний пиріг.
Пиріг дуже смачний просто супер дякую вам за те що ви є... Доречі, я немала яблук і дала вишні супер супер!!!!
Дуже класний робила вже декілька раз!!!
До білків треба додавати цукор?
Марина, непотрібно додавати цукор до білків, а лише до тіста та яблук.
Пиріг дуже смачний! Дякую.
Дуже смачний яблучний пиріг дякую.
Чудовий рецепт, я ще в 1/5 тіста добавляю какао, щоб був контраст.
А чи можна під низ тіста (коржа) викласти шар із печива.....??? Дякую.
При великому бажанні можна, але... для чого???
Дякую за рецепт, дуже смачно.
Дякую!!! Справді дуже смачно :) я ще посіяла цукровою пудрою через ситечко зверху, вийшло дуже симпатично :)
Пиріг просто бомба)
Неймовірно смачний пиріг, дякую за рецепт.
Дякую за рецепт, дуже смачний пиріг.
Всі просто пальчики облизують). Чоловік брав на роботу, всі хвалили.Дякую за рецепт :)
Дуже добрий пиріг! Я на яблука дала трохи заморожених ягід, вийшов святковий яблучний пляцок :-)
Дякую за рецепт пирога, дуже смачний получився.
Ну бомбезний пляцок!!!!супер!
Смачний пиріг! Дякую за рецепт )
Маргарин топити?
Маргарин топити не потрібно.
Відмінно, рецепт дуже хороший)))))
Пиріг просто чудовий вийшов і в приготуванні дуже простий.
Дуже дякую за ваш рецепт, сьогодні буду випробовувати надіюсь що вдасться такий як у вас. З багатьох рецептів вибрала саме ваш :)
Маріє, сподіваюсь, що пиріг Вам сподобається :)
А можна солодкі яблука використовувати?
Оксано, звичайно ж можна :) Але все ж таки рекомендую використати яблука з кислинкою, як на мене, так смачніше :)
Прочитавши всі коментарі, вирішила спробувати спекти Ваш пляцок і не прогадала! Дуже смачний, ніжний, всі хвалили :) Велике дякую за чудовий рецепт!
Дуже смачний вийшов дякую за рецепт
А я ще додаю до збитих білків кольорову галеретку, а зверху присипаю цукровою пудрою.
Дякую за гарний рецепт ! Справді вийшов смачний пиріг.
Щиро дякую Вам за рецепт. Вийшло надзвичайно смачно. Ще буду пробувати з вишнями. Поділіться, будь ласка, ще рецептами (якщо можна щось святкове).
Наталю, на сайті є рубрика «
Святкові страви» там Ви зможете знайти чимало святкових рецептів і випічку в тому числі.
А яке тісто повинно получитись? Густе чи рідке?
Мар’яно, тісто повинно бути густе, але водночас дуже м’яке і ніжне, якось так :)
Дуже дякую за рецепт як раз печеться пиріг виглядає дуже гарно.
Олесю, сподіваюсь, що і смакуватиме чудово :)
Дякуєм!!! Поки що в духовці. Але вигляд дуже класний... Чекаєм з не терпіням...
Доброго дня. Чи можна замінити маргарин маслом?
Дуже дякую, смачний.
Наталю, на здоров’ячко :)
Дякую за рецепт, йду готувати.
Ну, тоді смачного Вам пирога :)
Скажіть будь-ласка, у білки цукор треба додавати? Дякую
Тетяно, цукор в білки додавати не потрібно.
Дуже смачний пиріг.
Дуже смачний пиріг, я до білків додаю кісіль вишневий так ще сачніше)))
Дуже дякую за рецепт.Пиріг БОМБА!
Просто, легко а головне смачно-смачно!!
Дужe смачно..спасибі.
Дуже смачний пиріг.
Просто, легко і дуже смачно.Дякую за рецепт.
Спасибі за рецепт, пиріг вийшов ну дуже смачний))) Натхнення вам і всього хорошого!
Марино, дякую! І вам всього доброго!
Цей яблучний пляцок просто знахідка! Хто не знає що пекти з яблук спробуйте, будете приємно здивовані.. Пані Люба, дякую за рецепт.
Ліліє, дуже рада, що пиріг вам так сподобався :)
Я вже напевно четвертий раз роблю Ваш пиріг, така смакота, що всіх за вуха не відтягнеш! Дякую, що поділилися рецептом!
Дякую за рецепт. Реально дуже смачний ням- ням.
Дякую за рецепт, пиріг супер, дуже смачний!!!
І мій вже в духовці, підріс, закучерявився, думаю буде теж смаколик. Дякую за рецепт!!!
Дякую всім за коментарі :)
Дуже смачно вийшло. Дякуємо за рецепт.
Дуже смачний пиріг.
Можна маргарин замінити маслом?!)
Смачно.
Печеться...
Дуже смачно виходить, вже записала в книжку рецептів :)
А я зверху на яблука ще даю трохи слив приблизно 10-12 штук, виходить дуже смачно.
Дужe смачний пиріг. Тільки я яблука тру на вeликій тeрці, присипаю цукром і корицeю на 5 хв. Потім, відтиснувши сік, викладаю на тісто. Буду пeкти знову. Дякую за рeцeпт.
Пиріг дуже смачний! Дякую за рецепт.
Він не буде сухий після випікання?
Після випікання пиріг буде смачний 😀
Добрий день. Спробувала спекти цей пиріг за Вашим рецептом, десь років зо три тому... Це любов з першого « кусу» ;). Тепер-це один із моїх улюблених пляцків і дуже простий в приготуванні. Дякую Вам за рецепт, п.Люба.
Тетяно, і Вам дякую за такий гарний відгук 😊
Пиріг готувала колега і приносила на роботу, думала з’їм разом з пальцями))) Переписала ваш рецепт, не дочекаюся коле зготую вдома! Дякую велике!
Даша, дякую Вам за таку високу оцінку 😊
Дуже смачно, але краще використовувати «порошок для печива» замість соди з оцтом ;) і до яблучок трішки родзинок добавте :)
Тепер це мій улюблений, швидко, легко і смачно! Дякую за рецепт)
Дуже дякую за рецепт. Печу вже десь біля трьох років по вашому рецепту. Іншого не хочу навіть пробувати. Доця заказує майже кожного тижня.🥰
Ольго, на здоров'ячко вам та вашій донечці! Зі свого боку хочу вам подякувати за таку високу оцінку рецепту 🤩❗
Дуже смачний пляцок за вашим рецептом, печу його завжди іншого рецепту навіть не шукаю, смачно і швидко.
Ірино, вельми вдячна Вам за довіру, та високу оцінку рецепту 😊
Найкращий яблучний пиріг. Дякую за рецепт 😀
Це на стільки смачно 😍
Велике Вам дякую 😍