Після цього додати цукор, чи цукор-пудру і поставити каструлю в іншу каструлю з гарячою водою (на водяну баню).
На водяній бані розтопити шоколад, помішуючи дерев'янною ложкою, щоб одержати м'який, рідкий і рівномірний крем. Після цього зняти з вогню і остудити, помішуючи час від часу.
Поки крем остиває, збити електроміксером вершки до стану густої, пухкої маси (цукру не додавати). Щоб вершки добре збилися, слід дотримуватися кількох правил, а саме: добре охолодити в холодильнику посудину, в якій будемо збивати вершки, насадки до міксера і самі вершки. Вершки для збивання повинні бути високої жирності (що більша жирність вершків, то краще). При дотриманні цих правил зі збиванням вершків не повинно виникнути жодних труднощів.
Збиті вершки делікатно змішати з шоколадним кремом, який встиг охолонути.
Збити три білки із щіпочкою солі чистим, сухим міксером в густу піну.
З'єднати 1/3 частину збитих білків із шоколадною масою, щоб пом'якшити її, обережно перемішати вінчиком. Потім продовжити додавати невеликими порціями решту збитих білків і помішувати, доки шоколадний мус не стане однорідним.
Викласти мус (ще рідкуватий) у посуд, в якому будемо подавати, і поставити в холодильник. Охолоджуючись, мус набуде типового стану - м'якого і легкого. Тримати в холодильнику принаймі 2 год. (можна і до 2-х днів). Шоколадний мус “Делікатний” готовий.
Подавати шоколадний мус прикрашеним до вподоби. Я прикрасила стружками білого шоколаду і какао-порошком.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 14129
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-11-12
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (2):Віта | 2014-12-24
Яка жирність вершків? 20% підійде?
Люба | 2014-12-24
Жирність вершків повинна бути 30 % і вище, – інакше вони не зіб’ються.