Тістечка з повидлом
Інгредієнти:
- маргарин “Вершковий” - 200 г
- цукор - 100 г
- яйця - 3 шт.
- варений жовток - 1 шт.
- борошно - 350-400 г
- повидло - 150-200 г
- сода гашена оцтом - 0,5 ч. л.
Приготування печива з повидлом:
Це печенько гарно пасує на щодень – швидко, легко, недорого, ну і, звичайно, смачно :)
В посудину висипати цукор, додати три яйця і один варений жовток. Перетерти.
Потім додати розм’яклий маргарин і збити міксером.
Потім додати борошно і гашену оцтом соду.
Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку і поставити на 30 хв. в холодильник.
Розкатати тісто, вирізати з нього квадрат. Залишки тіста зліпити докупи, загорнути в харчову плівку і поставити в морозильну камеру на 15-20 хв.
Тим часом змастити тісто тонким шаром повидла.
Дістати тісто з морозильної камери і на грубій терці натерти його поверх повидла.
Тісто розрізати на квадритики і викласти на деко. Перед тим деко змастити маргарином і присипати борошном або застелити пергаментним папером. Випікати тістечка в розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хв. Тістечка з повидлом готові
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 22952
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-07
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (14):Дуже гарний рецепт. Мені подобається що можна пофантазувати, змінюючи форму, посипку, помазку. Дякую.
Я обовязково приготую =))))сподіваюся що це тістечко дуже смачне,я й не сумніваюся тому що виглядає суперово =))))
Дякую за рецепт. Хотілось ще би рецепта доброго сирника.
На вигляд смачно,обов’язково приготую. Хотілося б ще рецепт смачного слойоного пирога.
Люба, ося, все буде, тільки не одразу :)
У мене щось за 15-20 хв в морозілці тісто не замерзало,і не хотіло тертись... Краще ділити на маленькі частини, і по частинках терти.
Сеня, забула сказати, перед тим як класти тісто в морозильну камеру, я з нього роблю невелику паляничку завтовшки 1 см, тоді тісто добре промерзає, але ваш спосіб також дуже добрий :)
Спробую))))) дякую Вам
Соду не потрібно гасити оцтом, тому що вона прореагує ще до того як потрапить в тісто, і відповідно не буде того ефекту, що має бути!
А навіщо варений жовток?
Варений жовток додається для більшої крихкості тіста.
Дуже добрим вийшло печиво.
Люба, а можна брати інший маргарин а не «Вершковий»?
Яно, так, можна брати інший маргарин.