Ростбіф з зеленню і часником

Ростбіф з зеленню і часником. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • яловичина - 600-800 г
  • біле сухе вино - 100-150 г
  • часник - 2 великих зубчика
  • зелень петрушки
  • гілочка розмарину
  • оливкова олія
  • сіль, чорний мелений перець
Ростбіф з зеленню і часником.
Приготування ростбіфа з зеленню та часником:

Існує кілька способів приготування ростбіфа. Зазвичай його запікають в духовці, інколи готують на грилі, тушать в закритій посудині, або готують за нижче поданим рецептом :) Для ростбіфа береться доволі об’ємний шматок гов’ядини. Краще, якщо це м’ясо молодої тварини, тоді воно ніжніше і м’якше. Важливо, щоб м’ясо не було заморожене. Якщо воно стояло в холодильнику, його слід вийняти заздалегідь, щоб прогрілось до кімнатної температури.
Ростбіф зроблений за даним рецептом (так само як і запечений, чи приготовлений на грилі) повністю не пропікається, тому в середині по всій своїй осі має ніжно-рожевий колір свіжого м’яса.
Традиційно до цієї страви подають зелений горошок, гірчицю, чи хрін. А взагалі ростбіф добре смакує з овочевим салатом, картопляним пюре, картоплею фрі, чи тушеними овочами.
М’ясо виходить ніжне і соковите. Дуже рекомендую – надзвичайно смачно :)

Січена петрушка.
Петрушку посікти.
Подрібнений часник.
Часник подрібнити.
Подрібнений розмарин.
Листочки розмарину дрібно порізати.
Петрушку, часник і розмарин солимо, перчимо і розтираємо в ступці.
Петрушку, часник і розмарин викласти в ступку, поперчити, добре посолити (1-2 ч. л.) і все гарненько перетерти.
Додаємо олію і перемішуємо.
Потім додати 1 ч. л. оливкової олії, перемішати.
Ножем робимо в м’ясі проколи.
Тонким ножем всередині м’яса зробити 2-3 поздовжні проколи.
Нашпігувати проколи зеленню з часником і обв’язати кулінарною ниткою.
Отвори заповнити перетертою зеленню. Потім м’ясо туго обмотати кулінарною ниткою. Посолити і поперчити з усіх боків.
Каструлю з олією розжарити.
В каструлю налити оливкову олію (3-5 мм. від дна каструлі). Розігріти.
Помістити м’ясо в каструлю і добре обсмажити з кожного боку до рум’яної скоринки.
Потім викласти м’ясо і на середньому вогні обсмажити зі всіх боків до рум’яної скоринки.
Потім додати вино.
Після цього додати вино і готувати на середньому вогні 35-40 хв., періодично обертаючи м’ясо. М’ясо не повинно смажитись, тому при потребі під час приготування можна додавати трішки води.
Ростбіф з зеленню і часником готовий.
Щоб при нарізанні м’ясо не втратило соку ростбіф можна загорнути у фольгу і залишити на 10-15 хв. Ростбіф з зеленню і часником готовий.
Готовий ростбіф нарізати поперек волокон тонкими шматками і полити соусом, який залишився після приготування м’яса. Подавати ростбіф можна як гарячим, так і холодним.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 11860
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-03-24
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (6):hanna | 2012-04-02
СМАЧНО!!!Дякую за ефектний і нескладний рецепт.
Оля | 2012-04-05
Ну дуже-дуже смачно))))
Катя | 2012-04-05
Вчора приготувала це мяско-дуже ніжне і соковите. І дуже легко готується.
Ксенія | 2012-09-29
А можна використати звичайну соняшникову олію?
Люба | 2012-09-29
Ксенія, готувати ростбіф зі соняшниковою олією я не пробувала, але впевнена, що з оливковою буде набагато смачніше.
Ольга | 2014-11-17
Смачно!!! Сімя у захваті!!!
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору