Рулет з цукатами

Рулет з цукатами. Рецепт приготування.
Інгредієнти:
  • борошно - 450 г
  • сухі дріжджі - 11 г
  • дрібка солі
  • цукор - 50 г
  • вершкове масло - 85 г
  • молоко - 250 г
  • яйця - 1 шт.
  • цедра 1 лимона
  • мелений мускатний горіх - 0,5 ч. л.
  • родзинки - 100 г
  • сушена журавлина - 50 г
  • різнокольорові цукати - 100 г
  • грецькі горіхи - 50 г
  • цукрова пудра - 100 г
  • коньяк - 4 ст. л.
Рулет з цукатами.
Приготування рулета з цукатами:
Просіяне борошно, цукор, дріжджі, цедра лимона і мускатний горіх в посудині.
У велику посудину просіяти борошно, додати сухі дріжджі, цукор, сіль, цедру лимона і мускатний горіх. Все перемішати.
До борошна додаємо масло і розтираємо.
До борошна додати порізане шматками масло і перетирати, поки тісто не почне нагадувати хлібні крихти.
Додаємо молоко з яйцем і замішуємо тісто.
Підігріте до 30-37 °С молоко змішати з яйцем і додати до борошна.
Готове тісто.
Потім замісити еластичне тісто, при потребі додати трохи борошна. Посудину з тістом накрити кришкою, чи щільною тканиною і залишити в теплому місці на 1-1,5 год. Протягом цього часу тісто, що піднімається, обім’яти 1-2 рази.
Промиті родзинки і журавлина.
А тим часом.
Родзинки і журавлину промити і просушити.
Додаємо порізані цукати і коньяк.
До них додати порізані цукати і коньяк, перемішати і залишити настоюватись мінімум 30 хв.
Подрібнені горіхи.
Потім горіхи подрібнити ножем чи блендером.
Додаємо горіхи в посудину.
І перемішати з цукатами.
Викладаємо начинку на розкачане тісто.
Тісто ще раз вимісити, розкачати прямокутником приблизно 25х40 см. На тісто, залишаючи вільними краї, викласти 1 / 3 цукатів і злегка втиснути їх в тісто.
Загортаємо тісто.
Тісто скласти в 3 рази.
Загортаємо інший бік.
Так як показано на фото.
Знову розкачуємо і викладаємо начинку.
Тісто розкачати прямокутником і викласти другу частину цукатів, скласти в 3 рази.
Ще раз розкачуємо і викладаємо начинку.
Тісто знову розкачати, викласти решту цукатів, згорнути в 3 рази.
Зкручуємо розкачане тісто в рулет.
Розкачуючи тісто останній раз підкоректуйте його довжину під розмір дека і скрутіть рулетом.
Скручений рулет змащуємо яйцем.
Рулет викласти на застелене пергаментним папером деко, накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 25 хв. Потім змастити рулет яйцем. Випікати у розігрітій до 190 °С духовці 45-50 хв. (на верхньому ярусі духовки).
Щойно спечений рулет охолоджується.
Рулет остудити на решітці.
Охолоджений рулет поливаємо глазур’ю. Рулет з цукатами готовий.
Цукрову пудру розвести в двох столових ложках води до пастоподібного стану. Обмастити рулет глазур’ю і дати підсохнути. Рулет з цукатами готовий.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 13517
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-04-09
Поділіться рецептом з друзями :)

Коментарі до цього рецепта (9):Даринка | 2012-04-11
Дуже сподобалась щітка в покрокроковій фотографії № 15 :)
Кирпач Лілія | 2013-11-26
Рулетик вийшов дуже смачний... Дорога Крук Любо Ваші руки творять дива.
Люба | 2013-11-26
Дякую :)
Олеся | 2014-09-04
Доброго дня. Скажіть будь ласка чи можна замість сухих дріжджів звичайні?
Люба | 2014-09-04
Можна :)
Олеся | 2014-11-07
Дуже смачно...дякую за рецепт.
Люба | 2014-11-07
На здоров’я :)
Соломія | 2014-11-30
Люба, а що можна взяти замість цукатів?
Люба | 2014-11-30
Родзинки, курагу, сушену журавлину чи інші сухофрукти.
Додати Ваш коментар:

Введіть символи з картинки:*

UA RU
Нагору