У велику посудину просіяти борошно, додати сухі дріжджі, цукор, сіль, цедру лимона і мускатний горіх. Все перемішати.
До борошна додати порізане шматками масло і перетирати, поки тісто не почне нагадувати хлібні крихти.
Підігріте до 30-37 °С молоко змішати з яйцем і додати до борошна.
Потім замісити еластичне тісто, при потребі додати трохи борошна. Посудину з тістом накрити кришкою, чи щільною тканиною і залишити в теплому місці на 1-1,5 год. Протягом цього часу тісто, що піднімається, обім’яти 1-2 рази.
А тим часом.
Родзинки і журавлину промити і просушити.
До них додати порізані цукати і коньяк, перемішати і залишити настоюватись мінімум 30 хв.
Потім горіхи подрібнити ножем чи блендером.
І перемішати з цукатами.
Тісто ще раз вимісити, розкачати прямокутником приблизно 25х40 см. На тісто, залишаючи вільними краї, викласти 1 / 3 цукатів і злегка втиснути їх в тісто.
Тісто скласти в 3 рази.
Так як показано на фото.
Тісто розкачати прямокутником і викласти другу частину цукатів, скласти в 3 рази.
Тісто знову розкачати, викласти решту цукатів, згорнути в 3 рази.
Розкачуючи тісто останній раз підкоректуйте його довжину під розмір дека і скрутіть рулетом.
Рулет викласти на застелене пергаментним папером деко, накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 25 хв. Потім змастити рулет яйцем. Випікати у розігрітій до 190 °С духовці 45-50 хв. (на верхньому ярусі духовки).
Рулет остудити на решітці.
Цукрову пудру розвести в двох столових ложках води до пастоподібного стану. Обмастити рулет глазур’ю і дати підсохнути. Рулет з цукатами готовий.