
У велику посудину просіяти борошно, додати сухі дріжджі, цукор, сіль, цедру лимона і мускатний горіх. Все перемішати.

До борошна додати порізане шматками масло і перетирати, поки тісто не почне нагадувати хлібні крихти.

Підігріте до 30-37 °С молоко змішати з яйцем і додати до борошна.

Потім замісити еластичне тісто, при потребі додати трохи борошна. Посудину з тістом накрити кришкою, чи щільною тканиною і залишити в теплому місці на 1-1,5 год. Протягом цього часу тісто, що піднімається, обім’яти 1-2 рази.

А тим часом.
Родзинки і журавлину промити і просушити.

До них додати порізані цукати і коньяк, перемішати і залишити настоюватись мінімум 30 хв.

Потім горіхи подрібнити ножем чи блендером.

І перемішати з цукатами.

Тісто ще раз вимісити, розкачати прямокутником приблизно 25х40 см. На тісто, залишаючи вільними краї, викласти 1 / 3 цукатів і злегка втиснути їх в тісто.

Тісто скласти в 3 рази.

Так як показано на фото.

Тісто розкачати прямокутником і викласти другу частину цукатів, скласти в 3 рази.

Тісто знову розкачати, викласти решту цукатів, згорнути в 3 рази.

Розкачуючи тісто останній раз підкоректуйте його довжину під розмір дека і скрутіть рулетом.

Рулет викласти на застелене пергаментним папером деко, накрити рушником і залишити в теплому місці приблизно на 25 хв. Потім змастити рулет яйцем. Випікати у розігрітій до 190 °С духовці 45-50 хв. (на верхньому ярусі духовки).

Рулет остудити на решітці.

Цукрову пудру розвести в двох столових ложках води до пастоподібного стану. Обмастити рулет глазур’ю і дати підсохнути. Рулет з цукатами готовий.