В велику посудину викласти фарш, дрібно нарізану цибулю (1 / 3 частину відкласти для підливи), яйце і відтиснену від води булочку. Посолити, поперчити і добре вимісити рукою.
До фаршу викласти кукурудзу, зелень петрушки і цибулі. Знову добре вимісити.
Перець підготувати до фарширування: зрізати верхні частини з плодоніжками, очистити від насіння і перегородок.
Підготовлені перці наповнити фаршем.
Помідор очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками.
У каструлі, де буде готуватися перець, на оливковій олії підсмажити цибулю, що залишилася, до прозорого стану.
Додати нарізані помідори, добре посолити і на середньому вогні припустити 5-7 хв, періодично помішуючи.
Потім в каструлю викласти перець, як на фото, і долити 100 мл води.
Накрити кришкою, швидко довести до кипіння.
Потім перець притрусити тертим на крупній терці сиром і запікати у розігрітій до 200 °С духовці, приблизно 45 хв. За бажанням сир можна додати за 5 хв. до готовності.