Бурячки з хроном
Інгредієнти:
- буряк - 1 кг.
- хрін (корінь) - 150 г (або за смаком)
- оцет - 4 ст. л.
- цукор - 2 ч. л.
- сіль - 2 ч. л.
Приготування бурячків з хроном.
Бурячки з хроном дуже популярна страва на західній Україні. Зазвичай такі бурячки подають до холодцю, копченого м’яса (шинки, ковбаси і т.п.).
Буряк помити, відварити до готовності. Варити 2-2,5 год.
Буряк остудити, очистити від шкірки і натерти на дрібній терці.
Корінь хрону помити, очистити від шкірки і також натерти на дрібній терці, але вже на тій, що з зубчиками.
В посудину викласти натерті бурячки, хрін, приправити оцтом, цукром, сіллю. Все ретельно перемішати. Зберігати у скляній банці, щільно закритій кришкою, щоб хрін не втратив свою гостроту.
Бурячки з хроном готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 166252
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2012-12-06
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (9):Дуже смачна їжа бурячки з хроном.
Дякую, – вперше готую, скориставсь Вашим рецептом.
А ми солі не додаємо. В тому весь секрет і смак.
Клас!
Все вийшло. Смакота! Спочатку не додав цукор, було так собі, а з цукром смак покращився.
Спробував без солі. Оцінив. Додав сіль. Більше не буду додавати, або принаймі додам меньше. А так – робив вже не раз, в банці з кришкою може стояти в холодильнику довго.
Дякую за рецепт. Смак дитинстваУ нас на Одещині кажуть з хрІном. де ж той корінь брати? Скористаюсь промисловим з баночки. На Західній, кажуть, хрін на Великдень до церкви носять для освячення. Хай Бог береже Україну.
Ніякої солі, сіль перебиває усю пікантність бурячків. На 1кг уже натертого буряка даю 4 ст.л. оцету і 2 ст.л. цукру. Хрін на любителя - 100 150 200 гр.