Млинці
Інгредієнти:
- борошно - 200 г
- молоко - 250 мл.
- вода - 250-300 мл.
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло - 1 ст. л.
- олія соняшникова - 1 ст. л.
- цукор - 1 ст. л.
- сіль - 1 / 2 ч. л.

Приготування млинців:

У великій посудині збити яйця з сіллю і цукром.

До збитих яєць влити молоко, перемішати.

До яєчно-молочної суміші додати просіяне борошно. Перемішати вінчиком або ложкою до однорідної маси (щоб не було грудочок).

Потім поступово, постійно помішуючи, влити воду. В результаті маємо отримати тісто за консистенцією, як рідка сметана.

В кінці додати розтоплене і злегка охолоджене вершкове масло та соняшникову олію. Добре перемішати.

Сковорідку добре розжарити і за допомогою шматочка почищеної картоплини змастити її олією.

Ополоником зачерпнути трошки тіста, вилити на скворідку і, злегка нею повертаючи, рівномірно розподілити тісто. Щоб млинці були тоненькими, – тісто виливайте на сковорідку невеликими порціями.

Коли млинець добре підсмажиться з одного боку, переверніть його і трошки обсмажте з іншого.

Готові млинці викладати на тарілку один на одного. За бажанням, кожен ще гарячий млинець можна змастити шматочком вершкового масла. Млинці готові.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 84401
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-04-03
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (32):Дякую, все класно, але тісто вийшло рідке дуже.
Ася, тісто повинно бути рідким.
Які ж Ваші рецепти, дорогенька, чудові, написані виразно, з деталями, дуже по-жіночому, по-хатньому, а ще – такою гарною українською мовонькою! Спасибі Вам. Я живу у Торонто уже чверть віку, давно перейшла на тутешні звичаї і смаки. Тільки прочитавши Ваші кулінарні приписи, захотілося знову готувати українське. Дозвольте і мені Вам зробити подарунок – запрошую відвідати мій веселий журнал www.Bcecmix.com Доброго Вам здоров’я і веселого настрою. Раїса Галешко.
Дуже приємно читати такі теплі відгуки! Раїсо, дякую Вам за гарний веселий подарунок :)
Якраз готую) вроді все получається, От лише на якому вогні їх смажити ?)
Перший млинець слід вилити на дуже гарячу сковорідку, а далі млинці смажити на середньому вогні.
Моїй сім’ї дуже сподобалось.
Смачно. Але я не додавала води, тільки молоко. Ням-ням.
Дуже-дуже смачно, але деякі млинчики мали сухі краї, які ломалися:( В чому могла бути причина?
Оленко, у мене таке трапляється лише тоді, коли забуду змастити сковорідку олією. Думаю, що у Вас та ж причина :)
Млинці просто супер. Давно шукала такий вдалий рецепт. Інгрідиєнти підібрані в ідеальній пропорції. Тісто видається рідкуватим, але млинці виходять тоненькими, не прилипають і легко перевертаються.
Дякую за чудовий рецепт!
Дякую, я не знав що робити мама пообіщала зробити і передумала рецепт клас.
А на скільки млинців розрахований рецепт? Також додайте картоплю до списку інгредієнтів, або альтернативний спосіб змастити сковорідку. Дякую.
З даної кількості інгредієнтів у мене виходить 16-17 млинців діаметром 17 см.
Чудові Млинці вийшли, знову все вдалося, я починаю насолоджуватися куховарством )) Гарно дякую за рецепт.
Іване, насолоджуйтесь на здоров’я :)
Рецепт супер, млинці виходить дуже тоненькі і смачнющі, особливо коли кожен ще змащувати маслом. Дякую за рецепт.
Люба, на чужині не все вдаєтьсЯ як вдома.Вам низький уклін за вашу нелегку працю.
Наталю, дякую Вам за добрі слова :)
А я даю на ці пропорціі всього приблизно 50 гр води.
Скажіть будь-ласка, наявність 1 ст. л. Цукру робить млинці солодкими і до них підходить тільки солодка начинка? Якщо я хочу зробити начинку з грибами і сиром, то забрати цукор із списку чи він не помішає?
Тетяно, млинці за даним рецептом добре смакують і з солодкою, і з несолодкою начинкою. Одна столова ложка цукру в тісті не робить млинці дуже солодкими, вона, скоріше, надає цікавої солодкавої нотки, і це, навіть, дуже гарно підкреслює смак несолодких начинок.
Млинці просто супер: такі м’які та ніжні! Дуже вдячна Вам за рецепт!
У мене не вийшли.
Також не вийшли, надто багато води.
Нарешті навчилася робити тонкі, смачні, ажурні млинці! Ура! Я тільки зараз натрапила на ваш чудовий сайт.
Олено, радію разом з Вами 😊