Сирний пиріг з помідорами
Інгредієнти для тіста:
- борошно - 200 г
- вершкове масло - 100 г
- вода - 4-5 ст. л.
- дрібка солі
Інгредієнти для начинки:
- сир кисломолочний - 200 г
- сир твердий - 150-200 г
- часник - 2-3 зубчики
- сметана - 2 ст. л.
- яйця - 1 шт.
- кріп - півпучка
- помідори - 2 шт.
- сіль, чорний мелений перець
Приготування сирного пирога з помідорами.
Пропоную чудовий рецепт смачного сирного пирога з помідорами і настирливо рекомендую випробувати його всім шанувальникам сиру. Тим паче, що готується такий пиріг дуже легко, та ще й із продуктів, що завжди є під рукою. Пиріг я випікала у формі діаметром 26 см.
Готуємо тісто. У посудину просіяти борошно, додати розм’якле масло і дрібку солі.
Борошно з маслом добре перетерти рукою (як на фото), додати воду…
…і замісити ніжне, еластичне тісто. Тісто загорнути в поліетиленовий пакет або харчову плівку і покласти в холодильник на 1 год.
Тим часом готуємо начинку. Кріп дрібно порізати ножем.
Твердий сир потерти на терці.
Білок відокремити від жовтка. Жовток відкласти вбік, – ним будемо змащувати пиріг, а білок злегка збити.
У посудину викласти кисломолочний сир (розім’яти його, щоб не було великих грудок), твердий сир і зелень кропу. Перемішати.
Потім додати збитий білок, сметану і вичавлений через часникодавку часник.
Перемішати і при потребі посолити.
Тісто розкачати вкруг на присипаній борошном стільниці. Діаметр тіста має бути трохи більшим за діаметр форми, в якій буде випікатися пиріг.
Тісто викласти у форму і сформувати бортики.
На тісто рівномірно викласти начинку.
Помідори нарізати кружальцями товщиною 5 мм., викласти на сирну начинку і все змастити жовтком (жовток попередньо розвести невеликою кількістю води).
Потім пиріг поперчити, помістити в розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 35 - 40 хв.
Сирний пиріг з помідорами готовий. Спечений пиріг трохи охолодити і в теплому вигляді подавати до столу.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 24175
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2013-08-14
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (21):Хтось готував вже? Смачно?
Я пробувала, дуже смачний пиріг, схожий на піцу.
Дякуємо за рецепт, вийшов дуже смачний пиріг!
Дякую за рецепт синові дуже сподобався цей пиріг.
А чи можна збільшити кількість інгредієнтів, щоб був більший пиріг?
Звичайно, можна, але пиріг і без цього виходить досить великий.
А форму треба змащувати? Якщо круглої нема чи можна в звичайній?
В тісті достатньо жиру, тому змащувати форму не обов’язково. А випікати пиріг можна у будь-якій формі, лише кількість інгредієнтів підлаштуйте під розмір форми.
Дуже вам дякую!!!! Смачно. Чоловіку дуже сподобався!!!!
На здоров’я! Дуже рада, що у вас все вийшло :)
Дуже смачна страва вийшла. Я також додала шпинат та бекон до начинки. За основу брала сир фета. Всім рекомендую скуштувати!
Вже декілька разів готувала цей рецепт. Він просто бомбезний! Дуже смачний, схожий на сирну піцу.
Ням-ням-ням... пальчики оближеш...
Цей рецепт створено для таких сиролюбів як я! Готувала з задоволенням, сподобалося всім. Подруга побігла додому пекти для своїх домашніх)
А я ніколи не любила сир-творог, але цей пиріг неймовірно смачний!!!!
Цей пиріг просто витвір кулінарного мистецтва, рецепт не складний проте надзвичайно смачний. Робила із кропом, і без, із часником і без, і солодкий (без твердого сиру). Усі домашні та на роботі в захваті. Люба, ВЕЛИЧЕЗНЕ Вам спасибі та довгих плодотворних років життя.
Велике дякую всім за коментарі! :)
Дуже дякую Вам за рецепт цього неймовірно смачного пирога!!! Він просто супер!!!
Чи можна масло замінити маргарином?
Уляно, думаю, з маслом буде смачніше :)