Приготування салату «Уолдорф».
А у нас знову салатик, цього разу - класика американської кухні, салат «Уолдорф». Вперше він був приготований в ресторані нью-йоркського готелю Уолдорф-Асторія ще в позаминулому столітті. Як мені відомо, класична версія салату «Уолдорф» – це дрібно нарізані яблука, стебла селери і подрібнені горіхи, заправлені соусом з домашнього майонезу, лимонного соку і гірчиці. Тепер до цього салату ще часто додають виноград або родзинки, листя салату і навіть відварену курячу грудинку для ситності.
Кількість інгредієнтів розрахована на 4-5 порції.
Готуємо заправку. В посудині змішати домашній майонез, гірчицю, лимонний сік і вершки. Посолити за смаком. Заправка готова.
Горіхи подрібнити на досить великі шматочки і, за бажанням, обсмажити на сухій сковороді до характерного запаху.
Стебла селери нарізати шматками товщиною 4-5 мм.
Яблука, за бажанням, очистити від шкірки. Обов’язково це слід зробити, якщо шкірка тверда. Кожне яблуко поздовжньо розрізати на 8 частин.
Частинки яблук очистити від серцевини і нарізати шматочками товщиною 4-5 мм.
Яблука, селеру і горіхи викласти в миску. На даному етапі можна додати заправку, перемішати і подавати до столу, або зробити трошки по-іншому.
На велику плитку тарілку викласти листя салату. Яблука, селеру та горіхи перемішати, викласти на листя салату і зверху полити заправкою. Смак від від таких маніпуляцій не зміниться, а от виглядатиме салат ефектніше. Салат «Уолдорф» готовий.