Приготування ягідного тарта з заварним кремом.
Сьогодні хочу поділитись з вами рецептом дуже смачного і дуже літнього тарта – хрустка пісочна основа, ніжний заварний ванільний крем і багато – багато ягід! Тому, поки ягідний сезон ще у розпалі, – ловіть момент і насолоджуйтесь :)))
Кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 27 см.
Готуємо заварний крем. В каструлю влити молоко, додати ванільний цукор і на невеликому вогні довести до кипіння.
Тим часом жовтки відділити від білків. Білки відкласти в бік, з них можна зробити, наприклад,
безе, а жовтки ретельно перетерти з цукром до світлої пишної маси.
До перетертих з цукром жовтків додати крохмаль і перемішати до однорідної маси.
Туди ж тоненькою цівкою влити гаряче молоко, постійно перемішуючи вінчиком жовткову масу.
Отриману суміш перелити в каструлю і варити на малому вогні до загустіння (як на фото). При цьому суміш слід постійно інтенсивно перемішувати вінчиком, щоб не утворилося грудок і крем не підгорів. Каструлю відставити з вогню, крем трошки вистудити, додати шматочки масла і ретельно перемішати вінчиком до однорідного стану.
Крем накрити харчовою плівкою впритул (як на фото), повністю вистудити і помістити в холодильник. Заварний крем готовий.
Тепер готуємо тісто. Розм’якле вершкове масло ретельно перетерти з цукром.
Додати яйце, перемішати.
Туди ж частинами всипати борошно. Спочатку перемішувати ложкою, а потім руками швидко замісити дуже м’яке тісто. Довго місити не потрібно, бо в результаті спечене тісто буде надто твердим.
Тісто трошки розкачати на присипаній борошном стільниці, рівномірно викласти у форму для випічки, сформувавши бортики. Тісто наколоти виделкою.
Форму з тістом застелити пергаментним папером і зверху насипати квасолю, горох і т.п., щоб під час випікання не здувалося тісто і не сповзали бортики. Форму помістити у заздалегідь розігріту до 200 °С духовку і випікати приблизно 20 хв.
Після цього папір з вантажем забрати і випікати тісто ще 5-7 хв. Корж вистудити.
Білий шоколад розтопити на водяній бані і змастити ним дно коржа. Шоколад в даному випадку не тільки надасть додаткового смаку, а ще й не дозволить крему розмочити корж. Поверх шоколаду рівномірно викласти заварний крем, який перед тим слід добре збити вінчиком.
На крем викласти чисті сухі ягоди, прикрасити листочками м’яти чи меліси і, за бажанням, притрусити цукровою пудрою. Потім тарт помістити на кілька годин в холодильник і після цього можна подавати до столу.