Солена скумбрія (оселедець) в маринаді
Інгредієнти:
- скумбрія морожена - 3 середніх рибини (або морожений оселедець)
- цибуля - 1 шт. (крупна)
- сіль - 4,5 ст. л. (з вершком)
- цукор - 1,5 ст. л.
- лавровий лист - 5 шт.
- зерна коріандру - 1 ч. л.
- чорний перець горошок - 1 ч. л.
- олія - 60-70 г
- оцет - 1 ст. л.
Приготування:
Готуючи цю страву в домашніх умовах, дуже важливо придбати якісну рибу. В даному випадку таку, яка не була б кілька разів заморожена / розморожена. Інакше, в кінцевому результаті, риба може вийти на стільки м'якою, що важко буде її нарізати цільними кусками. Тому, при виборі риби, потрібно звертати увагу на те, щоб на її шкірі не було плям крові, які свідчать про неодноразове замороження / розмороження. Вдалої вам покупки і смачної рибки!
Рибу очистити від внутрощів та чорної плівки, відрізати голови і плавники та добре промити водою.
3 ст. л. солі (з вершком), 1 ст. л. цукру, 3 шт. лаврових лист., кілька перчин чорного перцю і 0,5 ч. л. зернят коріандру...
...висипати в каструлю з киплячою водою (1 л.) і, помішуючи, кип'ятити 1 хв. Потім відставити з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Підготовлену рибу викласти в скляну, емальовану, чи фарфорову посудину і залити розсолом. Риба повинна бути повністю занурена в розсолі. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 год.
Тепер рибку будемо маринувати.
Цибулю нарізати кільцями.
Рибу вийняти з розсолу (він нам вже непотрібний) і нарізати невеликими шматками.
Готуємо маринад. У каструлю з киплячою водою (1 л.) додаємо 2 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. коріандру, 1,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру і 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню і охолодити до кімнатної температури.
В банку по черзі викласти шарами цибулю і рибу. Залити маринадом і в кінці додати 60-70 г олії. Закрити кришкою та поставити в холодильник ще на 1 день. Солена скумбрія (оселедець) в маринаді готова.
Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!
Кількість переглядів: 245578
Автор рецепту: Люба
Дата додавання: 2011-12-24
Поділіться рецептом з друзями :)
Коментарі до цього рецепта (30):Дякую за якісний і надійний рецепт, і за прекрасне оформлення. Дуже елегантно.
КЛАСНО!!!
Дуже хороший рецепт! Вийшло дуже смачно! Дякую!!!!
Надзвичайно смачно. Вже перевірила. Всім подобається. Супер! Раджу і вам.
Пробував Ваш плов - вийшло дуже смачно! Впевнений що і маринована риба вийде не гіршою!Уже все підготовлено! Щиро вдячний за рецепт!:-))
Риба вийшла дуже смачною, всім сподобалось. Щиро вдячний Вам!!! :)
Я теж спробувала. Дійсно, дуже смачно. А скільки можна зберігати таку рибку?
Днів чотири зберігатиметься точно, а може й більше, головне, щоб зверху залишався шар олії.
Чи можна зняти шкіру коли чистити рибу?
Дуже смачно!
Дійсно смачно – сьогодні вже їли. Дякую за рецепт.
А чи можна так замаринувати оселедець?
Дійсно смачно. Йду готувати другий раз.
Рибка просто вищий клас.
Готую за Вашим рецептом вперше і виникло питання: чи можна рибу порізати на кусочки одразу?
Ірино, при потребі, рибу можна порізати одразу, чому б і ні :)
Надайте, будь-ласка, рецепт рибки маринованої в томатах.
Володимире, в нас на сайті є ось такий рецепт
рибки в томатах. А про мариновану я подумаю :)
Дійсно дуже смачно.
Супер смачно.
Дуже вдячна Вам за рецепт. Моя мама готувала за ним оселедець на Святу Вечерю. Мами не стало, точного рецепту я не знала ,лише пам’ятала, що там був коріандр і, що рибу треба вимочувати. Коли натрапила на Ваш рецепт, він здався мені подібним до маминого. І не прогадала. Рибка вийшла смачною - 100% мамина, як у дитинстві! Ще раз дякую! Дай, Боже, Вам здоров’я і натхнення в приготуванні смачних страв! Веселих Свят!
Пані Оксано, щиро дякуємо Вам за такий чуйний, теплий відгук.
Здоров’я, щастя, добра Вам і вашим рідним людям :)
Дуже вийшло смачно, дякую за смачний рецепт...
За цим рецептом готую вже 5 років. Дякую) Рибка стала обов'язковою стравою на свята.
Степане, на здоров'я! Дякую за такий гарний відгук 🙂