Приготування піци з шинкою та руколою.
Кількість інгредієнтів розрахована на дві піци діаметром 30-33 см.
Готуємо тісто для піци.В посудину подрібнити дріжджі, посипати цукром і залишити на 5 хв., щоб вони розпустились.
До дріжджів додати сіль і теплу воду (приблизно 35 °С). Розмішати.
Після цього додати 200 г просіяного борошна. Розмішати ложкою.
Потім додати ложку оливкової олії, розмішати, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто. Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватись слід не лише на кількість борошна в рецепті, але й на консистенцію тіста. Тому решту борошна додавайте поступово.
Поверхню тіста змастити оливковою олією, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1 год., щоб воно підросло.
Поки тісто підходить, – готуємо соус для піци.
Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.
Часник подрібнити ножем.
Помідори занурити на 10 с. в киплячу воду, вийняти, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
В каструлі або глибокій сковорідці розігріти оливкову олію, викласти туди цибулю з часником і злегка обсмажити на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою.
Потім додати дрібно нарізані помідори, довести до кипіння, посолити, поперчити, додати орегано і цукор. Тушкувати на середньому вогні 25-30 хв., доки соус добре не загусне. Кришкою не накривати. Готовий соус охолодити.
Перець змастити олією і поставити його під гриль, або в максимально розігріту духовку. Рівномірно запекти його, періодично обертаючи. Запечений перець загорнути в поліетиленовий пакет і залишити на 5 хв., після чого зняти з нього шкірку і очистити від насіння і плодоніжки.
Нарізати перець короткою соломкою.
Шинку нарізати тонесенькими шматочками.
Сир порізати кубиками.
Тісто обім’яти, розділити його на дві рівні частини. З однієї частини тіста на присипаній борошном стільниці розкачати невеликий круг. Потім перенести його на змащене олією деко або форму для випікання піци. Руками розім’яти тісто до товщини 2-3 мм і розміру приблизно 30 см в діаметрі. Сформувати невеликі бортики.
Всі інгредієнти для начинки (включно томатний соус) розділити на 2 частини.
Паляницю змастити половиною томатого соусу.
Зверху викласти нарізану шинку ...
... і болгарський перець. Запікати у розігрітій до 220 °С духовці протягом 15 хв.
Потім викласти сир і запікати ще приблизно 5 хв. (поки сир не розплавиться).
Піцу вийняти з духовки, викласти листя руколи (якщо листя велике, – порвати його руками) і подавати до столу. Таким чином спекти ще одну піцу. Піца з шинкою та руколою готова.